Jyväskylä mäkikotkan perspektiivistä - Matti Nykäsen mäen näkötorni ja Mäkikahvio avoinna yleisölle

3.6.2018


Upeat näköalat Jyväkylän katolta ovat viime kesän tapaan jälleen ihasteltavissa Laajavuoren korkeuksista. Upeat panoraamanäkymät yli kesäisen Jyväskylän.

Takavuosina Jyväskylän suosituin maamerkki ja vierailukohde, Matti Nykäsen mäen näkötorni ja mäen juurella sijatseva Mäkikahvio avaavat tänä kesänä jälleen viime kesän tapaan ovensa yleisölle.

Näkötorni ja Mäkikahvio ovat kesäkuussa avoinna seuraavasti:

Keskiviikosta perjantaihin klo 16-20, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16. Juhannuksen aikaan 22-24.6. näkötorni ja Mäkikahvio ovat kuitenkin kiinni ja keskitymme Mittumaarin viettoon.

HUOM! Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenteriin on lipsahtanut virhe 23-24.6. osalta. Torni ja Mäkikahvio suljettu toisin kuin kalenteri antaa ymmärtää. Avaamme jälleen ke 27.6. klo 16.

Heinäkuussa näkötorni ja Mäkikahvio ovat avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-16. Viimeinen kesäkauden aukiolopäivä on sunnuntai 29.7.2018.

Tarjolla paitsi upea panoraamanäkymä näkötornista yli kesäisen Jyväskylän, myös Mäkikahvion palvelut: kylmiä ja kuumia  juomia, päiväntuoreet korvapuustit, ja tietysti jäätelöä näkötornin huipulla nautittavaksi.

Loistava vierailukohde niin jyväskyläläisille kuin ulkopaikkakuntalaisille vieraille. Tule bongaamaan kotitalosi ja Jyväskylän maamerkit. Tarjolla vain kesä-heinäkuussa!

Osoite ja ajo-ohje: Hyppyritie 131, Jyväskylä. Hiihtokeskus Laajiksen (Laajavuorentie 15) pysäköintikentän sivuitse kulkevaa hiekkatietä ylös kohti Laajavuoren huippua ja näkötornin parkkipaikkaa. Autolla pääsee siis mäkitornin juurelle näkötornin ja Mäkikahvion aukioloaikoina. Jos ei halua pikkuhikeä pintaan reippailun merkeissä... 

Näkötornin pääsymaksut:

Aikuiset                                   3,50 EUR

Lapset/nuoret (6-16 v.)           2,50 EUR

Opiskelijat ja eläkeläiset         2,50 EUR

Alle 6 v.                                   Ilmainen

Perhe                                      8,50 EUR (2 aikuista + perheen lapset)

Maksuvälineenä käyvät kaikki yleisimmät pankki/luottokortit ja käteinen.

Tervetuloa ihailemaan upeaa kesäistä Jyväskylää mäkikotkan perspektiivistä ja ottamaan selfie Jyväskylän katolla. Tämän korkeammalle et Jyväskylässä luvallisesti pääse.

P.S. Parhaassa tapauksessa pääset näkemään hyppääjiä tositoimissa kesätreeneissään. Lähietäisyydeltä kertaluokkaa huimempi kokemus kuin kotisohvalta...

Näkötornin ja Mäkikahvion tuotot lyhentämättöminä jyväskyläläisen mäkiurheilun kehittämiseen. Anna hyvän kiertää.