Matti Nykäsen mäen näkötorni ja Mäkikahvio avoinna yleisölle - Viimeinen kesän 2018 aukioloviikko!

3.6.2018


Upeat panoraamanäkymät yli kesäisen Jyväskylän ovat vielä hetken ihasteltavissa Jyväskylän katolta Matti Nykäsen mäen korkeuksista! Kesän 2018 viimeinen aukiolovikko on nyt käsillä. Ja tästä ei kesäinen sää parane! Kun helle alkaa ahdistaa, apu löytyy Laajavuoren huipulta, jossa pieni tuulenvire ja jäätelö viilentävät.

Takavuosina Jyväskylän suosituin maamerkki ja vierailukohde, Matti Nykäsen mäen näkötorni ja mäen juurella sijatseva Mäkikahvio avaavat tänä kesänä jälleen viime kesän tapaan ovensa yleisölle.

Heinäkuussa näkötorni ja Mäkikahvio ovat avoinna:

Keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-16.

Viimeinen kesäkauden aukiolopäivä on sunnuntai 29.7.2018. Nyt ovat käsillä viimeiset hetket ihastella kesäistä Jyväskylää korkeuksista.

Tarjolla paitsi upea panoraamanäkymä näkötornista yli kesäisen Jyväskylän, myös Mäkikahvion palvelut: kylmiä ja kuumia  juomia, päiväntuoreet legendaarisen maukkaat korvapuustit, ja tietysti jäätelöt näkötornin huipulla nautittavaksi. Tästä ei jäätelökesän maisemat Jyväskylässä parane!

Loistava vierailukohde niin jyväskyläläisille kuin ulkopaikkakuntalaisille vieraille. Tule bongaamaan kotitalosi ja Jyväskylän maamerkit. Tarjolla vain kesä-heinäkuussa!

Osoite ja ajo-ohje: Hyppyritie 131, Jyväskylä. Hiihtokeskus Laajiksen (Laajavuorentie 15) pysäköintikentän sivuitse kulkevaa hiekkatietä ylös rinnettä kohti Laajavuoren huippua ja näkötornin parkkipaikkaa. Autolla pääsee mäkitornin juurelle näkötornin ja Mäkikahvion aukioloaikoina.

Jos haluaa pikkuhien pintaan reippailun merkeissä, helpoimmin navigoitava reitti mäkitornin juurelle on kulkea Hyppyritietä pitkin ylös Laajavuoren huipulle. Vaihtoehtoisesti Hyppyritien ylittävän siltarakennelman jälkeen juniorihyppyrimäkien vieritse kulkevia portaita ylös tuomaritornin huoltotielle ja Matti Nykäsen mäen alastulon alla kulkevia portaita kohti hyppyrimäen tornia ja Laajavuoren huippua. 

Näkötornin pääsymaksut:

Aikuiset                                   3,50 EUR

Lapset/nuoret (6-16 v.)           2,50 EUR

Opiskelijat ja eläkeläiset         2,50 EUR

Alle 6 v.                                   Ilmainen

Perhe                                      8,50 EUR (2 aikuista + perheen lapset)

Maksuvälineenä käyvät käteinen ja kaikki yleisimmät pankki/luottokortit.

Tervetuloa ihailemaan upeaa kesäistä Jyväskylää mäkikotkan perspektiivistä ja ottamaan selfie Jyväskylän katolla. Tämän korkeammalle et Jyväskylässä luvallisesti pääse.

P.S. Parhaassa tapauksessa pääset näkemään hyppääjiä tositoimissa kesätreeneissään. Lähietäisyydeltä kertaluokkaa huimempi kokemus kuin kotisohvalta...

Näkötornin ja Mäkikahvion tuotot lyhentämättöminä jyväskyläläisen mäkiurheilun kehittämiseen. Anna hyvän kiertää!