Mäkikotkakoulu 2022

Jyväskylän Hiihtoseuran Mäkikotkakoulu uusille juniori-ikäisille tytöille ja pojille käynnistyy jälleen tammikuussa 2022! 

Aloitus 6.1. klo 10:30 juniorihyppyrimäillä, vanhempien info klo 11:00 Laajavuoren huipulla Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa.

Koska mäkihyppy on niin upea laji, sen aloittamista ei kannata lykätä. Mäkikotkalle tärkeitä taitoja pääsee harjoittelemaan ohjatusti hienoissa ja turvallisissa olosuhteissa Laajavuoressa!

Otamme kaikessa toiminnassa voimassaolevat koronaohjeet huomioon. Viime talven, kesän ja kuluneen syksyn mäkihyppyä on harjoiteltu turvallisesti pienissä ryhmissä. Näin tullaan toimimaan myös alkavalla talvikaudella. 

Jaamme tarvittaessa ryhmiä pienempiin, jotta voimme varmistaa turvallisen harrastamisen mahdollisuudet kaikille lajista innostuneille juniorimäkikotkille.

Mitä Mäkikotkakoulussa tapahtuu?Opetellaan hyppäämään mäkeä! – Mäkikotkakoulussa kehitytään osaavien aikuisten ohjauksessa mäkihyppyyn liittyvissä taidoissa, tiedoissa ja asenteissa huomioiden lasten liikuntaan olennaisesti liittyvä kasvatuksellinen ulottuvuus.
Mitkä ovat Mäkikotkakoulun tavoitteet?Uuden kivan harrastuksen aloittaminen – Mäkikotkakoulu ohjaa mäkihypystä kiinnostuneet juniori-ikäiset tytöt ja pojat turvallisesti ja asiantuntevasti uuden harrastuksen alkuun ja palkitsevalle kehityspolulle liikunnalliseen elämäntapaan.
Mitä Mäkikotkakoulu tarjoaa osallistujalle?Vauhdikasta menoja ja kivoja uusia kavereita! – Mäkikotkakoulu tarjoaa hienoja liikuntakokemuksia turvallisissa puitteissa sekä onnistumisen elämyksiä ja itsensä voittamisen kokemuksia samanhenkisten kavereiden kanssa.

Laajavuoren juniorihyppyrimäet hakevat vertaistaan koko Suomessa. Kaikkia juniorimäkiä palvelee yhteinen hissi! Hissin myötä harjoituskerralla ehtii tehdä paljon hyppyjä! Mäet ovat myös ympärivuotisessa käytössä ja näin kesälläkin pääsee mäkeen taitojen kartuttua Mäkikotkakoulussa.

Harrastus aloitetaan pienestä lumihyppyristä, ja taitojen karttuessa edetään portaittain K5-mäen kautta Ankkalinnateemaisten mäkien, Veljenpoikien ja Iineksen kautta Aku-mäkeen.

Alkuun päästään muutamalla ensimmäisellä harjoituskerralla hiihtosuksilla, joilla saa hyvin tuntumaa lajin saloihin. Seuraavaksi siirrytään seuran välinekirjastosta löytyvien oikeiden mäkihyppyvarusteiden käyttöön!

Mäkihyppyvarusteiden käyttö kuuluu Mäkikotkakoulumaksuun, omia välineitä ei tarvita.

Paikka:Laajavuoren mäkikeskuksen juniorihyppyrimäet (karttalinkki). Hiihtokeskus Laajiksen pysäköintialueen laitaa kulkevaa Hyppyritietä ylös kohti Matti Nykäsen mäkeä Laajavuoren huipulla.
Harjoitusajat:

Uusien junnujen ryhmän, "Untuvikkojen" hyppytreenit Laajavuoren juniorimäillä tiistaisin 17.00–18.30 ja torstaisin 18.30–20.00. Lauantaisin ohjatut harjoitukset 10.00–12.00. Lajin tultua tutuksi mahdollisuus "omatoimiharjoitteluun" myös sunnuntaisin.

Aiemmin aloittaneiden junnujen ryhmän "Kotkanpoikasten" treenit tiistaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 17.00–18.30. (HUOM Kotkanpoikaset, omatoiminen verryttely maanantaisin!).

Kun Untuvikkojen ryhmä on tottunut toimintatapoihin hyppyrimäillä ja laji on tullut tutuksi, ryhmien toiminta yhdistetään aikataulujen osalta. Valmentajat tiedottavat muutoksen ajankohdasta WhatsApp-ryhmässä ja Nimenhuudossa.

Saliharjoitukset Lohikosken koululla maanantaisin klo 17.00–18.15. Salitreeneissä oheisharjoittelua, pallopelejä ja lajitaitoja tukevaa temmellystä.

Hiihtoharjoitukset keskiviikkoisin 17.00–18.00 Laajavuoren laduilla.

Varustus:Ulkoliikuntavarustus lämmittelyä varten, oma rinnekypärä ja lasit (jonkin verran löytyy lainaksi jos omaa kypärää ei ole). Alkuun muutamalle ensimmäiselle kerralle omat hiihtosukset varmuuden vuoksi mukaan (HUOM! mahdolliset pitovoiteet pois pohjista ja luistovoide tilalle!). Lisäksi reilu annos reipasta ja uteliasta mieltä.
Suositusikä:6–10-vuotiaat tytöt ja pojat.
Ensimmäinen kokoontuminen:Torstaina 6.1.2022 klo 10.30–12.00 Laajavuoren mäkikeskuksen juniorimäillä. HUOM! Sää/olosuhdevaraus!
Ilmoittautuminen:

Junnujen temmeltäessä junnumäillä, uusien juniorien vanhemmille Mäkikotkakouluinfo ja iImoittautuminen Laajavuoren legendaarisessa Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa Laajavuoren huipulla 6.1.2022 klo 11.00.

Myös myöhemmin talvikaudella mukaan pääsee ottamalla ennakolta yhteyttä yhteyshenkilöihin.

Yhteyshenkilöt/
lisätietoja:

Lasse Moilanen p. 040–736 7359
moilanen.m.lasse(at)gmail.com

Teemu Keränen p. 050–327 7177
teemu.keranen(at)elisanet.fi

Mäkikotkakoulun maksut:Mäkikotkakoulumaksu 180 € kattaa talvikauden 2022 ohjatut harjoitukset hyppyrimäillä, juniorin Skipassin (sisältää vakuutusturvan ja oikeuden osallistua kansallisiin kilpailuihin), mahdollisuuden omatoimiharjoitteluun, sekä kesä/syyskauden 2022 ohjatun toiminnan. Mäkikotkakoulumaksu laskutetaan yhdessä erässä (2/2022).
Tule lennokkaan harrastuksen ja kivojen kavereiden pariin!