Mäkikotkakoulu 2020!

 

Jyväskylän Hiihtoseuran Mäkikotkakoulu uusille juniori-ikäisille tytöille ja pojille käynnistyy jälleen

 

Koska mäkihyppy on niin upea laji, sen aloittamista ei kannata lykätä. Mäkikotkalle tärkeitä taitoja pääsee nyt harjoittelemaan ohjatusti lumisissa olosuhteissa Laajavuoressa! 

Mitä Mäkikotkakoulussa tapahtuu?Opetellaan hyppäämään mäkeä! – Mäkikotkakoulussa kehitytään osaavien aikuisten ohjauksessa mäkihyppyyn liittyvissä taidoissa, tiedoissa ja asenteissa huomioiden lasten liikuntaan olennaisesti liittyvä kasvatuksellinen ulottuvuus.
Mitkä ovat Mäkikotkakoulun tavoitteet?Uuden kivan harrastuksen aloittaminen – Mäkikotkakoulu ohjaa mäkihypystä kiinnostuneet juniori-ikäiset tytöt ja pojat turvallisesti ja asiantuntevasti uuden harrastuksen alkuun ja palkitsevalle kehityspolulle liikunnalliseen elämäntapaan.
Mitä Mäkikotkakoulu tarjoaa osallistujalle?Vauhdikasta menoja ja kivoja uusia kavereita! – Mäkikotkakoulu tarjoaa hienoja liikuntakokemuksia turvallisissa puitteissa sekä onnistumisen elämyksiä ja itsensä voittamisen kokemuksia samanhenkisten kavereiden kanssa.

 

Laajavuoren juniorihyppyrimäet hakevat vertaistaan koko Suomessa, sillä kaikkia juniorimäkiä palvelee yhteinen hissi! Hissin myötä harjoituskerralla ehtii tehdä paljon hyppyjä! Mäet ovat myös ympärivuotisessa käytössä ja näin kesälläkin pääsee mäkeen.

Harrastus aloitetaan pienestä lumihyppyristä ja taitojen karttuessa edetään portaittain K5-mäen kautta Ankkalinnateemaisten mäkien, Veljenpoikien ja Iineksen kautta Aku-mäkeen.

Alkuun päästään hiihtosuksilla, joilla saa hyvin tuntumaa lajin saloihin. Seuraavaksi siirrytään seuran välinekirjastosta löytyvien oikeiden mäkihyppyvarusteiden käyttöön!

Paikka:Laajavuoren mäkikeskuksen juniorihyppyrimäet (karttalinkki)
Harjoitusajat:

Uusien junnujen ryhmän, "Untuvikkojen" hyppytreenit Laajavuoren juniorimäillä maanantaisin 17.00–18.30 ja torstaisin 18.30–20.00. Lisäksi lajin tultua tutuksi mahdollisuus "omatoimiharjoitteluun" viikonloppuisin.

Aiemmin aloittaneiden junnujen ryhmän "Kotkanpoikasten" treenit maanantaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 17.00–18.30. (HUOM Kotkanpoikaset, omatoiminen verryttely maanantaisin!).

Varustus:Ulkoliikuntavarustus lämmittelyä varten, oma rinnekypärä ja lasit, sekä alkuun hiihtosukset (HUOM! mahdolliset pitovoiteet pois pohjista!). Lisäksi reilu annos reipasta ja uteliasta mieltä.
Suositusikä:6–10-vuotiaat tytöt ja pojat.
Ensimmäinen kokoontuminen:Maanantaina 6.1.2020 klo 10.30–12.00 Laajavuoren mäkikeskuksen juniorimäillä.
Ilmoittautuminen:

Junnujen temmeltäessä junnumäillä, uusien juniorien vanhemmille Mäkikotkakouluinfo ja iIlmoittautuminen Laajavuoren legendaarisessa Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa 6.1.2020 klo 10.45.

Myös myöhemmin talvikaudella mukaan pääsee ottamalla ennakolta yhteyttä yhteyshenkilöihin.

Yhteyshenkilöt/
lisätietoja:

Lasse Moilanen p. 040–736 7359
moilanenlasse74(at)gmail.com

Teemu Keränen p. 050–327 7177
teemu.keranen(at)elisanet.fi

Mäkikotkakoulun maksut:Mäkikotkakoulumaksu 180 € kattaa talvikauden 2020 ohjatut harjoitukset hyppyrimäillä, juniorin Skipassin (sisältää vakuutusturvan ja oikeuden osallistua kansallisiin kilpailuihin), mahdollisuuden omatoimiharjoitteluun, sekä kesä/syyskauden 2020 ohjatun toiminnan. Mäkikotkakoulumaksu laskutetaan yhdessä erässä (2/2020).

 

Tule lennokkaan harrastuksen ja kivojen kavereiden pariin!