Seuran esittely

Linkkejä

Samppa Lajunen on seuran menestynein urheilija

Jyväskylän Hiihtoseura ry - jo vuodesta 1945

Talviurheilun erikoisseura Jyväskylän Hiihtoseura (seuran lyhenne JHS) on perustettu Jyväskylään 21.10.1945. Jäseniä seurassa on yli 200 ja toiminta-alueena Jyväskylän kaupunki lähialueineen. Seuran lajeja ovat hiihto, alppihiihto, mäkihyppy, yhdistetty, lumilautailu ja ampumahiihto. Jyväskylän Hiihtoseura on valittu kahtena vuonna (1998 ja 1999) peräkkäin ykkössijalle Suomen Hiihtoliiton seuraluokittelussa.

Menestystä kotimaassa ja maailmalla

Jyväskylän Hiihtoseuraa voidaan pitää yhtenä menestyksekkäimmistä hiihtolajien erikoisseuroista Suomessa. Salt Lake City:stä seuran urheilijat saavuttivat neljä olympiamitalia, joista kolme kultaista ja yksi hopea. Kultaiset mitalit tulivat Samppa Lajusen tuomina yhdistetyssä ja hopea Risto Jussilaiselle mäen joukkuekilpailussa.

Val di Fiemmen MM-kilpailuista Samppa Lajunen toi seurallemme kaksi pronssimitalia. Yhdistetyn maailmancupissa Lajunen oli kauden normaalimatkoilla yhteistuloksissa kolmas ja sprintissä toinen.

Kansainvälistä menestystä täydentävät vuosittain useat SM-mitalit. Mitaleita tulee tasaisesti kaikista seuran lajeista ja niiden tuojina ovat seuran nimekkäimpien urheilijoiden lisäksi uudet nuoret kasvot. Lisäksi nuorten sarjoissa menestys on hyvää unohtamatta veteraanisarjoja, joissa eteenkin alpinistimme sekä mäki- ja yhdistetyn veteraanit ovat kunnostautuneet.

Kaikkia tuetaan tasapuolisesti

Jyväskylän Hiihtoseurassa on runsaasta lajitarjonnasta huolimatta pyritty tukemaan kaikkien lajien urheilijoita tasapuolisesti. Seurassa on jatkuvasti pyritty luomaan parempia edellytyksiä huipulle tähtääville urheilijoillemme. Osaava valmennus, huolto, markkinointi ja tiedotus mahdollistavat tehokkaan toiminnan ja urheilijat voivat keskittyä olennaiseen - harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Ei ole olemassa lajia, jossa noustaisiin huipulle yhdessä yössä. Eteenkin kestävyysurheilussa huipulle pääsy vaatii useiden vuosien pitkäjännitteisen ja suunnitelmallisen harjoittelun. Eikä tämä yksin riitä. Jossakin vaiheessa on valittava haluaako panostaa harjoitteluun kokopäivätoimisesti. Tällöin tulee ratkaistavaksi monia vaikeita kysymyksiä. Kuinka turvataan tarvittava rahoitus, kuinka taataan oikea valmentautuminen, kuka hoitaa kuljetukset leireille ja kuka voitelee juuri sen oikean kisavoitelun.

Seuran toimintakertomuksen kaudelta 2010-2011 voit ladata tästä.