Suorituspaikat

Hiihtostadionin päärakennus

Tältä sivulta löydät tietoja Laajavuoren alueen talviurheilun suorituspaikoista, joissa suurin osa seuran harjoituksista pidetään. Laajavuoren alueen sääennusteen löydät täältä.

Alppihiihto ja lumilautailu


Alppihiihdon ja lumilautailun urheilijat harjoittelevat Riihivuoressa ja Himoksella, syksyllä ennen lumien tuloa myös pohjoisen rinteet ovat kovassa käytössä.

Laajavuoren ladut


Laajavuoren 5 ja 7,5 km kilpaladut on virallisesti homologoitu ja ne täyttävät kaikki FIS:n kansainvälisen laatuluokituksen vaatimukset. Ladut ovat vaikeusasteeltaan vaikeita, mutta kuitenkin hiihdettäviä ja tasapuolisia kaikille hiihtäjille.

Viiden kilometrin homologoidulta ladulta löytyy kaksi vaativaa päänousua (kaltevuusaste 9-18 prosenttia) ensimmäisen ja toisen sekä kolmannen ja neljännen kilometrin väleiltä. Lisäksi Laajavuoren laduilta löytyy päämäkien lisäksi viisi lyhyttä nousua ja neljä erittäin jyrkkää nousua. Kaikki mäet yhteen laskettuna Laajavuoren viiden kilometrin ladulla on nousua yhteensä 196 metriä ja 7,5 kilometrin ladulla 303 metriä.

MäkihyppyJyväskylän hyppyrimäet sijaitsevat aivan Laajavuoren hiihtokeskuksen tuntumassa. Mäkikoulutoimintaa JHS järjestää junioreille Laajavuoren pienillä hyppyrimäillä. Talvikaudella käytössä ovat Aku, Iines ja Veljenpoikien mäet. Hyppypituudet vaihtelevat 5 metrin loikista aina Aku-mäen 30 metrin hyppyihin. Laji voidaan aloittaa jo alle 7-vuotiaana ns. vastamäen laskuilla ja taitojen kasvaessa voi siirtyä pieneen Veljenpojat mäkeen, josta hypätään n. 5 metrin loikkia. Alkuun lajia voi harrastaa murtomaa- tai laskettelusuksilla. Mahdollisuuksien mukaan JHS lainaa myös oikeita mäkihyppyvarusteita.