Opas uusille

Päälajimme ovat pujottelu ja suurpujottelu. Lisäksi harjoittelemme myös muita alppilajeja kuten superpujottelua, supersuurpujottelua ja syöksylaskua.

Valmennuksesta vastaavat huippuvalmentajat!

HARJOITUSRYHMÄT

Ratalaskukoulu Laajiksessa ja Laskukoulu Riihivuoressa

- Tarkoitettu lajiin tutustumiseen ja alkuinnostumiseen

- Lisätietoja ratalaskukoulu.com ja laskukoulu.fi


Harrasteryhmä

- Harjoitukset Muuramen Riihivuoressa tiistaisin ja torstaisin (kellonajat 17:30-18:30 ja 17:30 - 19:30). Laajavuoressa harjoitukset torstaisin 17.30-19.30.

- Mahdollisuus harjoitella joko kerran tai kahdesti viikossa

- Mahdollisuus osallistua seuran sisäisiin iltakilpailuihin (1-2 kertaa kauden aikana)

- Ei tarkkaa ala- tai yläikärajaa, vaatimuksena itsenäinen selviytyminen hississä ja rinteessä (vanhemman mukanaolo toivottavaa kaikkein nuorimpien laskijoiden kanssa).


Lasten kilparyhmä (8-12 v.)

- Harjoitukset Riihivuoressa tiistaisin ja torstaisin klo 17:30-19:30

- Lisäksi harjoituksia sovitusti muina aikoina Riihivuoressa, Laajiksessa ja Himoksella

- Seuran sisäiset iltakilpailut

- Kilpailut Keskisen Suomen aluecup sekä muut kansalliset lasten kilpailut

- Mahdollisuus osallistua laskuleireille


Nuorten kilparyhmät (yli 12-vuotiaille)

- Harjoitukset ja leirit erillisten ohjelmien mukaan Riihivuoressa, Laajiksessa, Himoksella, Rukalla, Pyhällä, Suomulla, Levillä, ym.

- Kilpailut laskijoiden omien ohjelmien mukaan Keskisen Suomen aluecupissa, koko Suomen Audi-cupissa, sekä pidemmälle edenneiden osalta FIS-kilpailuissa.


LISENSSI / SKIPASSI

Jokaisella kilpalaskijalla tulee olla voimassa oleva lisenssi tai Skipassi.

Myös harrasteryhmän laskijoille suositellaan hiihtolajien ryhmävakuutusturvan tarjoavaa Skipassia. Lisätietoa Hiihtoliiton sivulta osoitteesta https://hiihtoliitto.fi/kilpailutoiminta/lisenssit-ja-skipassit/

Skipassin ostaminen tapahtuu Suomisportin sivulta osoitteesta https://www.suomisport.fi/

Mikäli harrasteryhmän laskija ei hanki Skipassia, on hyvä tarkistaa että laskijalla on ohjatun laskuharjoittelun kattava muu oma vakuutus.

Hankitun lisenssin tai Skipassin tunnistenumerot (Skipassin Sportti-ID) tulee ilmoittaa myös seuralle sähköpostiosoitteeseen jhsalppi(at)gmail.com

VARUSTEET

Harrastamisen aloittamisessa tärkeimmät varusteet ovat sukset, sauvat, kypärä, selkäpanssari ja sään mukainen vaatetus.

Alkuun pääsemisen ja taitojen karttumisen myötä tulee kilpailusuksien, monojen ja sykäpuvun hankinta ajankohtaiseksi. Näitä kannattaa aluksi tiedustella ja hankkia käytettynä. Valmentajat ja seura-aktiivit neuvovat ja auttavat alkuun.

TREENIKALENTERI

Käytämme harjoitusten ja kilpailuiden ilmoittamiseen ja ilmoittautumiseen treenikalenteria osoitteessa http://jhsalppi.nimenhuuto.com

Tapahtumiin osallistumisesta tai poissaolosta ilmoitetaan treenikalenterin kautta. Tunnukset ja salasanat treenikalenteriin saa valmennukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

KILPAILEMINEN

Aina on mahdollisuus kilpailla, mutta kilpaileminen ei ole pakollista.

Kilpaileminen on helpointa aloittaa seuran omissa sisäisissä kilpailuissa, joita pyritään järjestämään noin kerran kuukaudessa.

Seuraavaksi kokemusta voi kerryttää kiertämällä Keskisen Suomen aluecup -kilpailuja, joita on talven aikana viitenä viikonloppuna. Aluecup -kilpailuja järjestetään myös eteläisen ja pohjoisen Suomen alueilla, ja myös näihin kilpailuihin voi halutessaan osallistua. Aluekilpailuissa kilpailusarjat ovat kattavat, nuorimpien alle 8-vuotiaiden tyttöjen ja poikien ikäluokasta aina alle 18-vuotiaisiin asti.

Harrastuksessa pidemmälle edenneet yli 12-vuotiaat laskijat voivat osallistua koko Suomen alueella kilpailtavaan Audi Alpine Ski Tour:iin.

Edellisten lisäksi kaikille ikäluokille järjestetään ympäri Suomen erillisiä vakiintuneita kilpailutapahtumia.

Korkeimmilla tasoilla alppihiihdossa kilpaillaan vielä FIS-kilpailuissa sekä Eurooppa- ja Maailman Cup -kilpailuissa.

Lisätietoa kilpailemisesta saa valmentajilta ja seura-aktiiveilta.

MAKSUT

Ratalaskukoulu ja Laskukoulu

Laajiksen Ratalaskukoulussa ja Riihivuoren Laskukoulussa on omat osallistumismaksunsa. Lisätietoja näiden omilta sivuilta osoitteista ratalaskukoulu.com ja laskukoulu.fi

Jäsenmaksu

Ratalaskun harrastamisen voi aloittaa Ratalaskukoulussa ja Laskukoulussa ilman Jyväskylän hiihtoseuran jäsenmaksun suorittamista.

Harrastamisen vakiintuessa ja harraste-/valmennusryhmiin siirryttäessä edellytämme alle 18-vuotiailta laskijoilta perhekohtaisen 40€ jäsenmaksun suorittamista. Yli 18-vuotiaat laskijat maksavat henkilökohtaisen 25€ jäsenmaksun.

Valmennus- ja jäsenmaksu maksetaan JHS Alpin tilille Osuuspankki FI95 5290 0220 1237 70
VIITE 123 000 (Muista käyttää viitettä maksaessasi)

Huom.
Jos olet uusi jäsen, ilmoitathan nimesi ja yhteystietosi osoitteeseen jhsalppi@gmail.com


Vakuutus / Skipassi

Harjoitusmaksun lisäksi laskijalla tulee olla ohjatun laskuharjoittelun kattava vakuutus. Suosittelemme tämän sisältävää Hiihtoliiton Skipassia (hinta alle 18-vuotiaille 25€).

Skipassin ostaminen tapahtuu Suomisportin sivulta osoitteesta https://www.suomisport.fi/

Hiihtoliiton ohjeet: https://hiihtoliitto.fi/wp-content/uploads/2021/01/Lisenssin-hankinta.pdf⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠