Mäkijaosto

Menestystä 40-luvulta lähtien

Mäkijaostoa edustaa reilut parikymmentä aktiivihyppääjää ja yhdistetyn miestä, joista nimekkäimpiä viime vuosina ovat olleet erikoismäen Jani Soininen, Risto Jussilainen ja yhdistetyn Samppa Lajunen.

Mäkijaoston urheilijat ovat saavuttaneet kansallista ja kansainvälistä menestystä 40-luvun lopulta lähtien. Matti Nykäsen lisäksi muistamme Eino ja Matti Kaakkolahden, Markku Reijosen, Jukka Kalson ja Anssi Niemisen kansainvälisen tason hyppääjinä.

Kovan luokan kansainvälisiä huippuja, jotka ovat merkinneet Jyväskylän maailmankartalle, on kasvatettu seurassa alle kymmenvuotiaista lahjakkaista junioreista pitkäjänteisellä työllä. Tuota työtä jatketaan suurella sydämellä.


Pikkumäkiä junioreille

Mäkikoulutoimintaa JHS järjestää Laajavuoren juniorihyppyrimäillä. Käytössä ovat ympärivuotisesti Ankkalinnateemalla nimetyt mäet Aku, Iines ja Veljenpojat. Lisäksi talvikaudella käytössä kaksi pienempää mäkeä joista hyppääminen aloitetaan. Laji voidaan aloittaa jo alle 7-vuotiaana ns. vastamäen laskuilla ja taitojen kasvaessa siirrytään portaittain kohti isompia mäkiä. Alkuun lajia voi harrastaa murtomaa- tai laskettelusuksilla.

Seuralla on lisäksi varsin laaja juniorivälinekirjasto jota hyödyntämällä jokainen juniori pääsääntöisesti pääsee lajissa ensikosketuksen jälkeen alkuun ja voi edetä harrastuksessaan oikeilla mäkihyppyvarusteilla varsin pitkäänkin ilman tarvetta hankkia heti omia varusteita.

Hiihtämisestä pitävä voi halutessaan yhdistää hiihdon ja mäkihypyn omaksi lajikseen: yhdistetyksi.

Laajavuoressa on mäkiä myös perheen pienimmille

Mäkikoulu 2011