Mäkikotkakoulu 2023

Jyväskylän Hiihtoseuran Mäkikotkakoulu uusille juniori-ikäisille tytöille ja pojille käynnistyy jälleen tammikuussa 2023! 

Aloitus 6.1. klo 10:30 juniorihyppyrimäillä, vanhempien info klo 11:00 Laajavuoren huipulla Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa.

Koska mäkihyppy on niin upea laji, sen aloittamista ei kannata lykätä. Mäkikotkalle tärkeitä taitoja pääsee harjoittelemaan ohjatusti hienoissa ja turvallisissa olosuhteissa Laajavuoressa!

Mitä Mäkikotkakoulussa tapahtuu?Opetellaan hyppäämään mäkeä! – Mäkikotkakoulussa kehitytään osaavien aikuisten ohjauksessa mäkihyppyyn liittyvissä taidoissa, tiedoissa ja asenteissa huomioiden lasten liikuntaan olennaisesti liittyvä kasvatuksellinen ulottuvuus.
Mitkä ovat Mäkikotkakoulun tavoitteet?Uuden kivan harrastuksen aloittaminen – Mäkikotkakoulu ohjaa mäkihypystä kiinnostuneet juniori-ikäiset tytöt ja pojat turvallisesti ja asiantuntevasti uuden harrastuksen alkuun ja palkitsevalle kehityspolulle liikunnalliseen elämäntapaan.
Mitä Mäkikotkakoulu tarjoaa osallistujalle?Vauhdikasta menoja ja kivoja uusia kavereita! – Mäkikotkakoulu tarjoaa hienoja liikuntakokemuksia turvallisissa puitteissa sekä onnistumisen elämyksiä ja itsensä voittamisen kokemuksia samanhenkisten kavereiden kanssa.

Laajavuoren juniorihyppyrimäet hakevat vertaistaan koko Suomessa. Kaikkia juniorimäkiä palvelee yhteinen hissi! Hissin myötä harjoituskerralla ehtii tehdä paljon hyppyjä! Mäet ovat myös ympärivuotisessa käytössä ja näin kesälläkin pääsee mäkeen taitojen kartuttua Mäkikotkakoulussa.

Harrastus aloitetaan pienestä lumihyppyristä, ja taitojen karttuessa edetään portaittain K5-mäen kautta Ankkalinnateemaisten mäkien, Veljenpoikien ja Iineksen kautta Aku-mäkeen.

Alkuun päästään muutamalla ensimmäisellä harjoituskerralla hiihtosuksilla, joilla saa hyvin tuntumaa lajin saloihin. Seuraavaksi siirrytään seuran välinekirjastosta löytyvien oikeiden mäkihyppyvarusteiden käyttöön!

Mäkihyppyvarusteiden käyttö kuuluu Mäkikotkakoulumaksuun, omia välineitä ei tarvita.

Paikka:Laajavuoren mäkikeskuksen juniorihyppyrimäet (karttalinkki). Hiihtokeskus Laajiksen pysäköintialueen laitaa kulkevaa Hyppyritietä ylös kohti Matti Nykäsen mäkeä Laajavuoren huipulla.
Harjoitusajat:

Uusien junnujen ryhmän, "Untuvikkojen" hyppytreenit Laajavuoren juniorimäillä tiistaisin 17.00–18.30 ja torstaisin 18.30–20.00. Mahdollisuuksien mukaan tarjolla harjoitukset myös
lauantaisin klo 10-12.

Aiemmin aloittaneiden junnujen ryhmän "Kotkanpoikasten" treenit tiistaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 17.00–18.30.

Kun Untuvikkojen ryhmä on tottunut toimintatapoihin hyppyrimäillä ja laji on tullut tutuksi, ryhmien toiminta yhdistetään aikataulujen osalta. Valmentajat tiedottavat muutoksen
ajankohdasta WhatsApp-ryhmässä ja Nimenhuudossa.

Saliharjoitukset Hipposhallissa maanantaisin klo 19.30-20.30. Salitreenien ohjelmassa on monipuolista oheisharjoittelua juoksun, loikkien, hyppelyiden ja taitoharjoittelun muodossa.

Hiihtoharjoitukset keskiviikkoisin 17.00–18.00 Laajavuoren laduilla.

Varustus:Ulkoliikuntavarustus lämmittelyä varten, oma rinnekypärä ja lasit (jonkin verran löytyy lainaksi jos omaa kypärää ei ole). Alkuun muutamalle ensimmäiselle kerralle omat hiihtosukset varmuuden vuoksi mukaan (HUOM! mahdolliset pitovoiteet pois pohjista ja luistovoide tilalle!). Lisäksi reilu annos reipasta ja uteliasta mieltä.
Suositusikä:6–12-vuotiaat tytöt ja pojat.
Ensimmäinen kokoontuminen:

Perjantaina 6.1.2023 klo 10.30–12.00 Laajavuoren mäkikeskuksen
juniorimäillä.

HUOM! Sää/olosuhdevaraus!

Ilmoittautuminen:

Junnujen temmeltäessä junnumäillä, uusien juniorien vanhemmille Mäkikotkakouluinfo ja iImoittautuminen Laajavuoren legendaarisessa Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa Laajavuoren huipulla 6.1.2023 klo 11.00.

Myös myöhemmin talvikaudella mukaan pääsee ottamalla ennakolta yhteyttä yhteyshenkilöihin.

Yhteyshenkilöt/
lisätietoja:

Lasse Moilanen p. 040–736 7359
lasse.moilanen(at)hiihtoliitto.fi

Teemu Keränen p. 050–327 7177
teemu.keranen(at)elisanet.fi

Mäkikotkakoulun maksut:Mäkikotkakoulumaksu 200 € kattaa talvikauden 2023 ohjatut harjoitukset hyppyrimäillä, hiihtoladulla ja hipposhallissa. Lisäksi vanhempien tulee hankkia lapselle 20€ maksava Skipassi (sisältää vakuutusturvan ja oikeuden osallistua kansallisiin kilpailuihin). Kesä/syyskauden toimintamaksu on 100€ mikä kattaa ohjatut harjoitukset vuoden 2023 loppuun asti. Mäkikotkakoulumaksut laskutetaan kahdessa erässä.

Tule lennokkaan harrastuksen ja kivojen kavereiden pariin!