Mäkikotkakoulu 2024

Jyväskylän Hiihtoseuran Tuiskun Mäkikotkakoulu uusille juniori-ikäisille tytöille ja pojille käynnistyy jälleen tammikuussa 2024! 

Tuiskun Mäkikotkakoulu on mukava tapa tutustua mäkihypyn saloihin. Tuiskun Mäkikotkakoulun harjoitukset 8.1.–7.2.2024 maanantaisin ja keskiviikkoisin (10 harjoituskertaa).

Aloitus 8.1. klo 17:30-19:00 juniorihyppyrimäillä Laajavuoren mäkikeskuksessa. 

Tuiskun Mäkikotkakoulussa lajista innostuneiden junioreiden on mahdollista jatkaa mäkihyppyharrastusta Jyväskylän Hiihtoseuran kilparyhmissä (Untuvikot ja Kotkanpoikaset) ja kehittyä omien tavoitteidensa mukaan lajissa.

Mitä Tuiskun Mäkikotkakoulussa tapahtuu?Opetellaan hyppäämään mäkeä! – Tuiskun Mäkikotkakoulussa kehitytään osaavien aikuisten ohjauksessa mäkihyppyyn liittyvissä taidoissa, tiedoissa ja asenteissa huomioiden lasten liikuntaan olennaisesti liittyvä kasvatuksellinen ulottuvuus.
Mitkä ovat Tuiskun Mäkikotkakoulun tavoitteet?Uuden kivan harrastuksen aloittaminen – Tuiskun Mäkikotkakoulu ohjaa mäkihypystä kiinnostuneet juniori-ikäiset tytöt ja pojat turvallisesti ja asiantuntevasti uuden harrastuksen alkuun ja palkitsevalle kehityspolulle liikunnalliseen elämäntapaan.
Mitä Tuiskun Mäkikotkakoulu tarjoaa osallistujalle?Vauhdikasta menoja ja kivoja uusia kavereita! – Tuiskun Mäkikotkakoulu tarjoaa hienoja liikuntakokemuksia turvallisissa puitteissa sekä onnistumisen elämyksiä ja itsensä voittamisen kokemuksia samanhenkisten kavereiden kanssa.

Laajavuoren juniorimäkiä palvelee yhteinen hissi, ja siksi harjoituskerralla ehtii hypätä paljon! 

Harrastus aloitetaan pienestä lumihyppyristä, ja taitojen karttuessa edetään portaittain K5-mäen kautta Ankkalinnateemaisten mäkien, Veljenpoikien ja Iineksen kautta Aku-mäkeen.

Mäkihyppyvarusteiden käyttö kuuluu Tuiskun Mäkikotkakoulumaksuun, omia välineitä ei tarvita.

Paikka:Laajavuoren mäkikeskuksen juniorihyppyrimäet (karttalinkki). Hiihtokeskus Laajiksen pysäköintialueen laitaa kulkevaa Hyppyritietä ylös kohti Matti Nykäsen mäkeä Laajavuoren huipulla.
Harjoitusajat:

Tuiskun Mäkikotkakoulun harjoitukset 8.1.2024 alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17:30–19:00 Laajavuoren juniorimäillä 7.2.2024 asti (10 kertaa). 

Tuiskun Mäkikotkakoulusta harrastusta jatkavien "Untuvikkojen" ohjatut hyppytreenit Laajavuoren juniorimäillä tiistaisin ja torstaisin 17.30–19.30. Omatoimitreeni mahdollista perjantaisin 17:30–19:00 ja lauantaisin 10:00–13:00. 

Aiemmin aloittaneiden junnujen ryhmän "Kotkanpoikasten" ohjatut treenit tiistaisin ja torstaisin 17:30–19.00. Omatoimitreenimahdollisuus perjantaisin 17:30–19:00 ja lauantaisin 10:00–13:00..

Valmentajat tiedottavat mahdollisista olosuhteista johtuvista muutoksista WhatsApp-ryhmässä ja Nimenhuudossa.

Untuvikkojen ja Kotkanpoikasten hiihtoharjoitukset keskiviikkoisin 17:30–19:00 Laajavuoren laduilla.

Varustus:Ulkoliikuntavarustus lämmittelyä varten, oma rinnekypärä ja lasit (jonkin verran löytyy lainaksi jos omaa kypärää ei ole). Alkuun omat hiihtosukset varmuuden vuoksi mukaan (HUOM! mahdolliset pitovoiteet pois pohjista ja luistovoide tilalle!). Lisäksi reilu annos reipasta ja uteliasta mieltä.
Suositusikä:6–12-vuotiaat tytöt ja pojat.
Ensimmäinen kokoontuminen:

Maanantaina 8.1.2024 klo 17:30–19:00 Laajavuoren mäkikeskuksen
juniorimäillä.

HUOM! Sää/olosuhdevaraus!

Ilmoittautuminen:

Junnujen temmeltäessä mäessä, juniorien vanhemmille ilmoittautuminen ja Tuiskun Mäkikotkakouluinfo  juniorimäillä.

Voit ilmoittautua myös etukäteen: ilmoittaudu.

Myös myöhemmin talvikaudella mukaan pääsee ottamalla ennakolta yhteyttä yhteyshenkilöihin.

Yhteyshenkilöt/
lisätietoja:

Jouni Lappalainen, 040–678 3760


Mäkikotkakoulun maksut:

Tuiskun Mäkikotkakoulumaksu 80 € kattaa 10 ohjattua harjoituskertaa, lainavarusteiden käytön (mäkisukset, mäkimonot ja hyppypuku) sekä henkilökohtaisen Mäkikotkadiplomin. 

Untuvikkojen ja Kotkanpoikasten talvi- kesä ja syyskauden 2024 toimintamaksu 200 € kattaa ohjatut harjoitukset hyppyrimäillä, hiihtoladulla ja oheisharjoituksissa. Lisäksi juniorille tulee hankkia Skipassi (sisältää vakuutusturvan ja oikeuden osallistua kansallisiin kilpailuihin). 

Tule lennokkaan harrastuksen ja kivojen kavereiden pariin!