Mäkiurheilun Superviikonloppu 16–17.2.2019

Laajavuori jälleen SM-kisanäyttämönä

Lauantaina ja sunnuntaina 16–17.2.2019 Laajavuoren mäkikeskuksen miehittävät mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen huiput, ja mäkihypyn perinteitä tihkuva Laajavuori toimii jälleen kerran kotimaisten arvokisojen areenana. Kisassa ovat panoksena paitsi kulta ja kunnia SM-mitalien muodossa, myös perinteisen mäkiurheilunäyttämön, Laajavuoren Matti Nykäsen mäen herruus. Tällä kertaa nähdään myös kuka kruunataan naisten SM-kisassa Laajavuoren kuningattarena.

Helmikuisena viikonloppuna tullaan niin Laajavuoren mäkikeskuksen hyppyrimäissä, kuin Laajavuoren laduillakin näkemään urheiluviihdettä parhaimmillaan suomalaisten rakastamissa lajeissa. Luvassa on todella tiukkoja metri- ja sekuntitaistoja, kun Suomen mäkiurheilun miesten ja naisten eliitti, sekä nuoret nälkäiset haastajat kisaavat henkilökohtaisista mitaleista erikoismäen ja yhdistetyn kilpailuissa.

Kisojen myöntäminen Jyväskylään on luottamuksenosoitus kentällä hyvänä kisajärjestäjänä tunnetulle Jyväskylän Hiihtoseuralle. Kisaorganisaatio on valmistautunut haasteeseen, ja valmistelut Mäkiurheilun Superviikonlopun tiimoilta ovat kuumeisesti käynnissä jotta loistavien isojen kisojen sarja saa jatkoa Laajavuoren mäkikeskuksessa ja laduilla.

Luvassa upea kisakattaus

Mäkiurheilun Superviikonlopun mittaan käytävät SM-kisat jatkavat SM-kilpailuiden sarjaa Jyväskylässä. Vuonna 2008 Laajavuori toimi Normaalimäen SM-kisanäyttämönä yleisömeren hurratessa mäkimontussa suosikeilleen. Vuonna 2010 Laajavuoressa käytiin veteraanien SM-kisat mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Keväällä 2011 vuorossa olivat Nuorten SM-kisat mäkihypyssä ja yhdistetyssä, sekä syksyllä 2011 edelleen Kesä SM-kilpailut.

Viimeksi Mäkiurheilun Superviikonloppu on kisattu Jyväskylässä vuonna 2013. Nyt isojen kisojen ketju Laajavuoressa saa jatkoa, kun jaossa ovat mitalit kahdessa lajissa peräti seitsemässä eri kilpailussa. Tarjolla on siis jälleen runsauttaan notkuva SM-kisojen herkkupöytä jokaiseen makuun.

Lauantaina jaossa ovat yhdistetyn SM-mitalien lisäksi naisten N18-sarjan erikoismäen mitalit. Sunnuntaina kisataaan Normaalimäen SM-mitaleista niin miesten kuin naisten sarjoissa.

Mäkihypyn ja yhdistetyn nuoret toivot Laajavuoressa

Mäkiurheilun Superviikonloppu on paitsi SM-kisojen ilotulitusta, myös juniorisarjojen kilpailullista juhlaa. Junioricupin 10–16-vuotiaiden sarjoissa kilpaillaan lauantaina 16.2.2019 erikoismäen kilpailut ja yhdistetyn kilpailut. Luvassa on juniorisarjoissakin tiukkaa kisaa metreistä ja sekunneista, cup-pisteistä, sekä Laajavuoren valtijuudesta isompien tapaan niin tyttöjen kuin poikien sarjoissa.

Tule kannustamaan mäkihypyn ja yhdistetyn nuoret toivot hurjaan lentoon mäessä ja kovaan kiitoon ladulla!

Mäkiurheilun Superviikonlopun SM- ja muut kilpailutapahtumat lauantaina 16.2.2019

KilpailuKilpailumäkiKilpailun aloitusaika
Erikoismäki ja yhdistetyn mäkiosuus K64, P14, P16 koekierros ja kilpailuK648.30
SM erikoismäki ja SM-yhdistetty N18 K64 koekierros ja kilpailuK649.45
SM-yhdistetty yleinen, M18 HS108 koekierros ja kilpailuHS10810.15
Erikoismäki ja yhdistetyn mäkiosuus K25, P12, T12 koekierros ja kilpailuK2511.00
Erikoismäki ja yhdistetyn mäkiosuus K15, P10, T10 koekierros ja kilpailuK1512.30
Erikoismäki ja yhdistetyn mäkiosuus K40, T14, T16 koekierros ja kilpailuK4013.30
   
Junioricupin erikoismäen palkintojenjako juniorimäillä sarjan päättymisen jälkeen  
   
Yhdistetyn hiihto-osuus, P14, P16 (5 km) 12.45
Yhdistetyn hiihto-osuus, SM N18 (6 km) 13.30
Yhdistetyn hiihto-osuus, SM M18 (8 km) 14.10
Yhdistetyn hiihto-osuus, SM yleinen (10 km) 14.45
Yhdistetyn hiihto-osuus, P12, T12 (2 km) 15.45
Yhdistetyn hiihto-osuus, P10, T10 (1 km) 16.05
Yhdistetyn hiihto-osuus, T14, T16 (4 km) 16.25
   
SM-kilpailuiden palkintojenjako Mäkikahviossa n. klo 15.30  
Junioricupin palkintojenjako hiihtostadionilla sarjan maaliintulon jälkeen  

Koe suomalaisten suosikkilajit kosketusetäisyydeltä Laajavuoressa

Mäkihyppy ja yhdistetty ovat edelleen Suomen seuratuimpia talvilajeja. Nyt Jyväskylässä on kuuden vuoden tauon jälkeen ainutlaatuinen tilaisuus seurata huippujännittävää mäkikilpailua Normaalimäen SM-kisan merkeissä, ja nähdä yhdistetyn huiput, etenkin Jyväskylän omat pojat lähietäisydeltä SM-kisan tuoksinassa ennen Seefeldin MM-kisoja.

Tule paikan päälle ja koe aito kisatunnelma kotisohvan sijaan perinteikkäässä mäkihyppymiljöössä, josta vuosien saatossa maailman huipulle on ponnistanut koko joukko urheilijoita. Luvassa on hieno talviurheilutapahtuma, jossa niin kilpailijat kuin yleisökin viihtyvät, ja pääsevät nauttimaan loistavissa talviolosuhteissa autenttisesta kisatunnelmasta kaikin aistein.

Jyväskylän Hiihtoseura ja Jyväskylän kaupunki kunnoittavat Matti Nykäsen muistoa Normaalimäen SM-kilpailun ja Naisten SM-kilpailun yhteydessä

 

Matti Nykäsen yllättävä poismeno 4.2.2019 liikutti syvästi koko Suomea. Eikä vähiten jyväskyläläisiä, saatika Jyväskylän Hiihtoseuraa, jota Matti koko poikkeuksellisen urheilu-uransa edusti, ja jonka värejä hän ylpeästi kantoi.

Jyväskylän Hiihtoseura ja Jyväskylän kaupunki kunnioittavat Matti Nykäsen muistoa Normaalimäen SM-kilpailun yhteydessä hiljaisella hetkellä Matin nimikkomäen juurella, samassa miljöössä, josta Matti ponnisti Jyväskylän maailmankartalle.

Kapunginjohtaja Timo Koivisto lausuu muistosanat klo 11.00 ennen hiljaista hetkeä ja Normaalimäen SM-kilpailua. Kaupungin tiedote hiljaisesta hetkestä huomioitavaksi osallistujille. 

Mäkiurheilun Superviikonlopun SM-kilpailutapahtumat sunnuntaina 17.2.2019

KilpailuKilpailumäki         Kilpailun alkamisaika
Normaalimäen SM, yleinen, M18, Naisten SM koekierros               HS10810.00
Kaupunginjohtaja Timo Koiviston muistosanat ja hiljainen hetki 11.00
Ensimmäinen kilpailukierros 11.15
   
Palkintojenjako Mäkikahviossa n. klo 13.30  

 

Suosi julkisia kulkuneuvoja ja vietä hieno talvipäivä Laajavuoressa

Kisapaikalle Laajavuoreen kannattaa saapua ja sieltä poistua bussilla. Laskettelukeskus Laajiksen pysäköintialue on varattu vain Laajiksen asiakkaille, mikä on syytä ottaa huomioon. Laajavuoren alue saattaa ruuhkautua lauantaina 16.2.2019 yhdistetyn SM-kilpailuiden yhteydessä, ja etenkin Normaalimäen SM kilpailun yhteydessä sunnuntaina 17.2.2019 ennen ja jälkeen kilpailun.

HUOM! Hyppyritie suljettu moottoriliikenteeltä kisatapahtumien ollessa käynnissä hyppyrimäillä. Sulkuaika lauantaina klo 8:15–13:45, sunnuntaina klo 9–13:00.

Parhaat keinot välttää ruuhkat on saapua paikalle bussilla riittävän ajoissa, ja viettää jännitystä tihkuva kiireetön lauantai- ja sunnuntaipäivä Laajavuoressa koko perheellä. Yleisön viihtyvyyttä ajatellen kisa-alueella on tarjolla SM-kisatapahtumien lisäksi pientä purtavaa, kuumia ja kylmiä juomia, sekä maankuulut kisaelämyksen kruunaavat Laajavuoren tirisevät kisamakkarat.

Matti Nykäsen mäen Mäkikahvio palvelee koko kisaviikonlopun ajan niin yleisön kuin kilpailijoiden ja huoltajien suolaisen- ja makeannälkää. Pikku reippailu talvisäässä Matti Nykäsen mäen juurelle piristää mieltä ja kehoa yhtäläilla. 

Kisatapahtuman lomassa ja jälkeen runsaampaa lämmintä ruokaa kaipaavat voivat vierailla myös kisa-alueen naapurissa Gasthaus Laajiksessa, jossa on tarjolla maittavaa ruokaa jatketuin lounasajoin (11–16) kisaviikonloppuna.

Kotikylän sankaritkin mukana kisatunnelmassa

Jyväskylän Hiihtoseura on niittänyt menestystä aina perustamisestaan 1945 lähtien. Mäkihypyssä ja yhdistetyssä seura on kasvattanut olympiavoittajia ja maailmanmestareita. Koko joukko takavuosien jyväskyläläismestareista lienee myös tällä kertaa paikan päällä aistimassa aitoa kisatunnelmaa helimikuisena viikonloppuna Laajavuoren mäkimontussa. Bongaa Jani, Samppa ja Risto, sekä muut jyväskyläläiset mäkikotkat mäkimontussa!

Tule Laajavuoren mäkimonttuun ja ladun varteen kannustamaan suosikkisi, ja ennen muuta Jyväskylän omat pojat hurjaan lentoon!

Tervetuloa Mäkiurheilun Superviikonlopun tapahtumien keskispisteeseen Laajavuoreen kokemaan mäkikilpailut ja yhdistetyn kilpailut 5D-elämyksenä jonka rinnalla parhaatkin TV-ruudun kautta välittyvät kisatapahtumat ovat vain hailakka varjo aidoimmillaan paikan päällä koettavissa olevasta kisatunnelmasta.

 

Nähdään talvisessa Laajavuoressa!

Yleisöllä Jyväskylän Hiihtoseuran yhteistyökumppaneiden tarjoama vapaa pääsy kaikkiin Mäkiurheilun Superviikonlopun tapahtumiin!